2019 - 2018 - 2017 - 2016 - 2015 - 2013 - 2014 - 2012 - 2011 - 2010 - 2009 - 2008

    Foto's 2009 - Verslagen 2009

Dag 1 - Zaterdag

Lieve allemaal,

De eerste kampdag zit erop! En ondanks dat hij pas om 14:00 uur begon was het er één om te onthouden. We kennen weer alle namen en weten hoe het kampgebouw in elkaar steekt. Kamp B is inmiddels ook het bos aan het verkennen met het ongeëvenaarde zaklampenspel en het grandioze douanespel. De eerste maaltijd is verorbert (macaroni) en de kampdoop is geschied. De eerste ruzies zijn al geweest en de eerste tand is al gesneuveld. Nee hoor, zo erg was het niet. Emma heeft gewoon haar losse tand eruit getrokken. Maar goed, het mag duidelijk zijn dat er in die tien uur al behoorlijk wat gebeurd is. Dat beloofd nog wat voor de rest van de week. Maar daar over morgen weer.

Dag 2 - Zondag

Beste papa’s, mama’s, opa’s, oma’s en andere geïnteresseerde,

Daar zijn we weer! En met een hoop nieuws!!

Vandaag was de eerste volledige kampdag en dat was te merken. Dit was echt een dag die alles in zich had. Regen en de bijbehorende binnenspellen, regenpakken, natte kleren en modder en stralend weer met bijbehorende buitenspelen, voetballen, speurtochten en zonnebrand. Feitelijk zouden we na vandaag alweer terug naar huis kunnen, maar dat zullen wij u niet aandoen. We hebben de smaak te pakken en gaan nog even door.

Goed, genoeg gekletst. Even een wat scherpere omschrijving van de bezigheden van deze dag. Vanmorgen zijn we in verband met het slechte weer binnen begonnen met ochtendgymnastiek. Na het daarop volgende ontbijt hebben we de tijd gedood met het jaarlijkse Aeb Aerc. Kamp A heeft bij deze gelegenheid voorbereidingen getroffen om maskers te maken. Deze maskers moesten gebouwd worden van papier maché rondom een ballon. U kunt zich ongeveer voorstellen hoe het dagverblijf eruit zag toen uw bloedjes klaar waren. Mocht u echt een gebrekkige fantasie hebben, neem dan even een kijkje op Youtube via onderstaande link. (Als hij niet werkt in youtube zoeken op: kampzmeer).Kamp B heeft de ochtend gevuld met een circuit waarop alle facetten van buitenaards leven aan de orde kwamen. Het is een tikje ingewikkeld om uit te leggen hoe dit allemaal in zijn werk ging maar daarover kunnen uw pubers u bij thuiskomst vast uitgebreid bijpraten (dat is toch al een hobby van ze in deze leeftijdscategorie: Je ouders informeren over wat je de hele dag gedaan hebt). Na de lunch hebben we de stoute schoenen aangetrokken. Ondanks het, naar later bleek, staartje van het slechte weer, zijn we aan buitenspellen begonnen. Kamp A heeft zijn eerste boservaring opgedaan met boskwartet, terwijl B een fietsspeurtocht heeft gemaakt. Na het eten van een eenvoudige doch calorierijke maaltijd hebben we buiten van het mooie weer genoten met schommelen, wippen, tafeltennis, bowlen (je gelooft het niet) en luieren. A heeft de avond vervolgens afgesloten met het gezamenlijke “even serieus”, de jaarlijkse invulling van de zondagavond. B heeft aansluitend nog een interessante buitenaardse quiz gespeeld.

Goed, lieve lezers, genoeg voor vandaag. Graag tot morgen en geniet van de rust vannacht (soms zijn wij een beetje jaloers).

Groeten van de nu al enigszins vermoeide leiding

Dag 3 - Maandag

Feestje!!! (I)

Ja, ja, lieve lezers, vandaag was het feest op Ellobekku. En dat feest was omdat onze geliefde Sisi jarig was! Sisi is vandaag 26 jaar geworden; toch weer een mijlpaal die gevierd moet worden. Dat hebben we dan ook uitgebreid gedaan. Vanmorgen met felicitaties en gezang, en aan het einde van de dag met taart, kado en het lievelingskostje van de jarige. Dat lievelingskostje viel onze dappere kinderen een beetje tegen. Isis is namelijk een typische “gezonde Hollandse meid” en zij wilde dan ook het liefste bloemkool met een saucijsje eten. Fijn voor haar natuurlijk, maar voor menig kind in de van hoopvolle spanning zinderende eetzaal een deceptie van formaat. Maar ja, de wens van een jarige is ook op deze planeet wet en het juk is door de meeste kinderen dan ook met verve gedragen.

Maar, natuurlijk is er meer gebeurd vandaag. Vanmorgen hebben alle kinderen genoten van de sport- en spelochtend waarbij dan wel niet een volledige tienkamp uitgevoerd hoefde te worden maar waarbij wel alle spiergroepen getraind zijn. Vervolgens zijn na een snelle lunch beide groepen vertrokken naar de bestemmingen waarvoor zij zo bloedig gerend en auto’s gesopt hebben. Kamp A heeft een bezoek gebracht aan “Boerderijpret” (http://www.boerderijpret.nl/info.html), een speelboerderij waar uitgebreid gespeeld kan worden (maar dat had u vast al begrepen). En dat is dan ook gebeurd. Alleen om wat te drinken kwamen uw oogappeltjes met bezwete koppies terug bij de leiding, waarna ze na het wegklokken van de versnapering al spoedig weer in de speelkooi of het ballenbad te vinden waren. Het was duidelijk: Het rennen was niet voor niets geweest! Als dank voor al dat rennen mochten ze weer wat extra rennen.

Kamp B heeft een tocht gemaakt over een survivalbaan in het bos. Tijgeren, touwbruggen, boomstam hijssen, deze tocht bevatte alles om een getraind marinier te worden. Ook voor hen heeft het zweten dus vooral een extra zweetgelegenheid opgeleverd. Gelukkig was er nog voldoende budget om ook een minder energieverslindend rondje boerengolf te doen. Daarbij konden ze weer enigszins tot rust komen.

Morgen is het wederom feest. Bas wordt dan weer net zo oud als Isis (26). Ook deze mijlpaal laten wij natuurlijk niet onopgemerkt voorbij gaan. Al hebben ook wij onze grenzen. Bas zou het liefste boerenkool eten op zijn verjaardag. Dat gaat zelfs ons te ver. Niet alleen het idee van boerenkool op een dag dat het 25 graden wordt, maar vooral ook de 35 kilo ongeschilde aardappelen zijn geen verlokking.

Lieve lezers, er beginnen weer kinderen uit te breken dus we moeten weer aan de slag. Tot morgen, blijf ons volgen!

De leiding.

Dag 4 - Dinsdag

De dinsdagblues.
Hallo kampvrinden.

Het is inmiddels geen dinsdag meer, maar al twee uur lang woensdag. De dinsdag zit er op en dat was weer een dinsdag zoals die volgens oud-kampleiders hoort te zijn. We zaten er weer zwaar doorheen. De term stalpoten is weer een keer of twaalf gevallen en de fut is er een beetje uit. Maar maakt u zich over ons geen zorgen. Morgen is er weer een nieuwe frisse dag en we hebben afgesproken dat we een keertje lekker gaan uitslapen. Dat betekent overigens in kampterminologie dat we pas om 8 uur op staan en niet om 7 uur. Jippie.

De dinsdag was vol en hectisch. Kamp A en B zijn vandaag 2 keer naar het bos geweest, voor en na de lunch. Logistiek gezien zorgt dat voor een uitdaging met 29 fietsen, waarvan 3 met lekke banden, en 4 auto’s, aangezien lopen naar het bos geen optie is. Vraagje: Wie weet waar, ergens tussen al onze kampspullen, de bandenplak-doosjes liggen? Na het avondeten werd de eetzaal omgebouwd tot casino-zaal voor kamp B. En vanavond stond de dropping op het programma en ook daar zijn weer diverse transportacties uitgevoerd. Totaal 4 ritten waren er nodig om het hele spul op een onmogelijke afstand van het kamphuis te krijgen.

Tussendoor hebben we nog een ritje Eerste Hulp in Harderwijk gedaan alwaar een verstuikte enkel is nagekeken (gelukkig is moeders mee als leiding dus ma en dochter konden samen naar de EHBO (gezellie).

Bas z’n verjaardag is uitbundig gevierd met chansons, ijsjes en taart en een mooi cadeau. Hij vond het een bijzondere dag en hij glom van geluk. Tussen de bedrijven door hebben we nog tijd gevonden voor wat videomontage en de resultaten zijn inmiddels naar youtube ge-upload. Deze kunt u vinden op:Vele groeten vanuit Ermelo van ons allemaal.

PS: Nog even een Dropping-update:
- De kamp A-kinderen van 6, 7 en 8 zijn een avondwandeling gaan maken om 23:00 uur.
- De kamp A-kinderen die de dropping hebben gelopen waren omstreeks 00:15 weer thuis.
- Kamp B is nog steeds niet terug.

Het is nu 2:30 uur en wij gaan naar bed.

Dag 5 - Woensdag

Lieve lezers,

Daar zijn we weer! Ondanks de slijtageplekken die we inmiddels gaan vertonen mailen we dapper door over wat we nu weer allemaal beleefd hebben. Waar waren we gebleven? Oh ja, de dropping. Nou die kan geslaagd genoemd worden. De eerste groep B-ers was vanmorgen om 3:45 binnen. De tweede en laatste groep kon om 5:15 zijn warme bedje opzoeken. Ik weet het, u en ik hebben een andere definitie van “geslaagd”, maar goed, wij bekijken alles vanuit het perspectief van een 12 tot 16-jarige. Na een ochtendje uitslapen (wat dat betekent is u gisteren al uitgelegd) zijn we allemaal naar Bosbad Putten vertrokken voor een verfrissende duik. Alle kinderen hebben de hele dag genoten van de springplanken, glijbanen en niet te vergeten de knuffelmuur. Over de knuffelmuur gesproken, wij hebben tot vandaag geen echte nieuwe liefdes de kop op zien steken. Nou is dat natuurlijk ook niet iets waar je de leiding over inlicht (wij in onze tijd in ieder geval niet, en wij denken eerlijk gezegd u ook niet), maar toch zit er vrijwel ieder jaar wel iets tussen. Wat niet is kan nog komen, als ons eerste stelletje er is melden wij dat u direct. Per slot van rekening biedt dat u de mogelijkheid om aanstaande zaterdag gelijk bij de bus al aan de vader zelf te vragen wat hij doet zodat u uw aanstaande schoonzoon of dochter er niet over hoeft door te zagen. Maar dit terzijde.

Nadat iedereen weer terug was bij het kampgebouw hebben wij, zoals meestal op de zwemdag, genoten van een pannenkoekmaaltijd. Die ging er dit jaar goed in, zelfs zo goed dat we eigenlijk niet genoeg hadden. Misschien geen halszaak, maar wij willen toch liever niet dat uw bloedjes met honger naar bed gaan. Volgend jaar beteren we ons leven. Na het eten hebben de A-kinderen buiten zitten tekenen. Omdat ook zij niet meer helemaal okselfris waren zijn zij vervolgens vroeg (voor 22:00 uur is dat) naar bed gegaan. De B-groep moest echter nog presteren en heeft op het veld Levend Cluedo gedaan. Wat er precies levend aan was is mij ook niet helemaal duidelijk, maar zo heet het nu eenmaal. Na afloop hebben zij genoten van een kampvuur waarop (waarin) zij zelf mars(h)mallows mochten roosteren.

Naar aanleiding van de mail van gisteren: Het gaat uitstekend met de verstuikte enkel. Opgelucht kunnen wij u melden dat moeder en kind het goed maken. Dat is toch altijd weer een opluchting. Verder is de ziekenboeg nog vrijwel leeg, op wat oververmoeidheid klachten na. In deze tijd van varkensgriep en Q-koorts is dat toch vermeldenswaardig.

Nog even voor morgen: In verband met het programma is de verwachting dat we pas heel laat toekomen aan de mail. U hoeft er dus niet voor op te blijven…..

Tot morgen en blijf ons volgen!

Evelien, Raymond, Daniëlle, Isis, Ingeborg, Koen, Lennart, Bert-Jaap, Sander, Bas, Lonneke, Henk en Jurgen

Dag 6 - Donderdag

Hallo allemaal!

Zoals beloofd toch nog een mailtje. Beter laat dan nooit zullen we maar zeggen.

Het was vandaag een drukke dag. In de ochtend in zijn beide kampen voor de laatste maal naar het bos geweest. Er was een fotospeurtocht uitgezet voor A die hen over de hei en door het bos terug naar huis leidde. Kamp B heeft in de ochtend boskwartet gedaan. Na de lunch hebben we collectief het reporterspel gedaan. Bij dit spel moeten de kinderen een aantal fictieve nieuwsfeiten verslaan via video, foto’s en krantenartikelen. Tijdens het laatste item ontstond een “ruzie” tussen twee leden van de leiding die resulteerde in een fors watergevecht. Vrijwel iedereen was binnen een mum van tijd tot op de laatste draad doorweekt. Maar ja, het weer was er vandaag ook wel naar.

Vanavond heeft kamp A zijn eigen kampvuur gehad, inclusief marshmallows en spannend verhaal. Voor kamp B was het nog helemaal geen tijd voor rust. Zij moesten nog twee spellen doen. Het ene spel, “Wedden dat ik het kan”, konden zij op het veld spelen, maar voor de afsluiter, de griezeltocht, moesten zij toch nog een keer naar het bos. Tussen u en ons: Wij hebben zelden kinderen gezien die zo bewust hadden besloten om niet bang te zijn. De stiff upper lips en de stoere praat waren niet van de lucht. Waren we allemaal maar zo dapper!

We hebben vandaag trouwens ook nog een filmpje op youtube geplaatst.


Geniet ervan en tot morgen.

De nu toch wel erg vermoeide leiding

Dag 7 - Vrijdag

De finale

Het zit er bijna op! Nog even genieten van de ingestudeerde liedjes, dansjes, goocheltrucs en toneelstukjes, de disco, het gehuil van de afscheidnemers, de drank (alcoholvrij uiteraard, voor de kinderen althans), de chips en de sfeer in het algemeen. Nog één keer naar bed, uitbreken, straf (bis). Nog één keer ’s morgens brood halen en ontbijten. En dan opruimen, inpakken en weg. Snik. Een mens zou er depressief van worden. Maar dat doen we niet! We vieren feest.

Vandaag was onze jaarlijkse dorpdag en hebben we het centrum van Ermelo onveilig gemaakt. Eerst met het voorwerpenspel (een spel waarbij je moet proberen zoveel mogelijk van te voren opgegeven voorwerpen van locals af te troggelen) en daarna met het populaire bezoek aan alle mogelijke winkels. Bij dit laatste onderdeel is het zakgeld tot op de laatste cent opgemaakt, waardoor de plaatselijke bevolking dan toch nog het laatst lacht. Nadat iedereen blut was zijn we teruggegaan naar de Albertshoeve alwaar iedereen zich voorbereid heeft op de bonte avond. En die avond bevat echt alles! Dames met pluchen diademen, K13 bestaande uit heren B, doorboorde ballonen, breakdance, een nieuwe leidingquiz, een alleszins acceptabel leidinglied (dat hoop ik in ieder geval, ik heb er toch al gauw een half uur aan gezeten) en dit alles aan elkaar gepraat door niemand minder dan DJ Beentjes en MC Polman (alias de Koen en Sander show). Een disco met rookmachine, glitterbol en veel lawaai. Vooral Michael Jackson is populair dit jaar. Vorige jaren was dat minder, wat is er veranderd aan de opvoeding van onze kinders? Kortom: Feest! En daar doe je het voor .Tot morgen bij de bus. Wij vonden het weer gezellig en kijken al uit naar volgend jaar.

Evelien, Daniëlle, Lonneke, Isis, Ingeborg, Bert-Jaap, Lennart, Koen, Sander, Raymond, Bas, Henk en Jurgen en niet te vergeten onze webmaster Fred


Deze site werkt het best in een recente versie van Chrome, Firefox, Internet Explorer, Opera, Safari of vergelijkbare browser

© Copyright 2010 - Hervormd Kamp Zoetermeer